open-navfaktor-logo
search
Obratio se Amerikancima
Biden: Situacija je opasna, u narednih 24 do 36 sati očekujemo novi napad na aerodrom u Kabulu
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden obratio se večeras naciji saopćivši da je novi napad na aerodrom u glavnom gradu Afganistana Kabulu vrlo vjerovatan, i to u narednih 24 do 36 sati.
28.08.2021. u 21:55
get url
text

VEZANI TEKST - U terorističkim napadima na aerodromu u Kabulu poginulo više od 170 osoba

Američka vojska je nešto ranije sapćila da je bespilotnim letjelicama ubila dvojicu organizatora napada koji se desio u četvrtak navečer. Podsjetimo, u samoubilačkom bombaškom napadu pripadnika Islamske države (ISIL-K) u blizini aeredroma poginulo je više od 170 ljudi, među kojima veliki broj civila, žene i djece kao i 13 američkih vojnika.

- Napad u četvrtak neće biti posljednji. Nastavit ćemo da lovimo svaku osobu umješanu u taj gnusni napad i natjerat ćemo ih da plate. Kad god neko pokuša da nanese štetu Sjedinjenim Državama ili napadne naše trupe, mi ćemo odgovoriti.

Situacija na terenu i dalje je izuzetno opasna, a prijetnja terorističkim napadima na aerodromu i dalje je velika. Vojni komandanti su me obavijestili da je napad vrlo vjerovatan u narednih 24-36 sati. Naredio sam im da preduzmu sve moguće mjere - navedeno iz Bidenovog saopćenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.