open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Banjalučanin drogiran udario oca, u stanu mu nađeno 27 paketića kokaina
Okružni sud Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Milana Pičulina (40) za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.
12.12.2023. u 15:01
get url
text

U optužnici se navodi da je od neutvrđenog dana do 1. oktobra 2023. godine, u stanu u ulici Save Kovačevića u Banjoj Luci, od njemu poznate osobe neovlašteno nabavljao kokain radi prodaje.

- Prepakivao je u manja pakovanja posebno namijenjena za prodaju krajnjim konzumentima droge. U stanu u kojem boravi neovlašteno je držao radi prodaje kokain zapakovan u 27 manjih PVC pakovanja ukupne neto mase 13,3 grama - stoji u optužnici.

U drugoj tački optužnice se navodi da je 1. oktobra ove godine u jutarnjim satima, pod utjecajem droge napao svog oca u stanu.

- Prvo je došao u verbalni, a zatim i u fizički sukob sa oštećenim, da bi ga u jednom momentu udario staklenom flašom u predjelu glave, nakon čega je oštećeni pobjegao i zatvorio vrata od svoje sobe, dozivajući sa prozora prolaznike upomoć - navodi se u optužnici koju je podiglo banjalučko tužilaštvo.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.