open-navfaktor-logo
search
Upute iz Palestine
Ambasador Namoora obavijestio bh. vlasti o nestanku Saleha Hamada
Ministarstvo vanjskih poslova Plestine saopćilo je posredstvom palestinskih ambasada u BiH i Srbiji, s velikim interesom prati nestanak  Saleha Hamada, još od kada je otac ovoga mladića obavijestio ambasadu u Sarajevu da je Hamad proglašen nestalim na srbijanskoj granici.
31.08.2019. u 22:35
get url
text

Ministarstvo vanjskih poslova Plestine saopćilo je danas da, posredstvom palestinskih ambasada u Bosni i Hercegovini i Srbiji, s velikim interesom prati nestanak  Saleha Hamada, još od kada je otac ovoga mladića obavijestio ambasadu u Sarajevu da je Hamad proglašen nestalim na srbijanskoj granici.

Kako javlja palestinska novinska agencija WAFA, Ministarstvo je saopćilo da su Hamadovi prijatelji, koji su bili s njim dok su pokušavali da pređu iz Srbije u Bosnu na putu ka zapadnoevropskim zemljama, prodicu informirali o Hamadu.

Ukazano je da je ambasador Rezeq Namoora, prema uputama ministra vanjskih poslova Rijada Malkija, u kontaktu s nadležnim bosanskim vlastima, i službeno ih je obavijestio o nestanku Hamada. I srbijanske vlasti kontaktirale su tamošnju palestinsku ambasadu, a potraga je još u toku, navodi WAFA. 

Agencija ne navodi vrijeme nestanka, niti više detalja o ovome slučaju.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.