open-navfaktor-logo
search
Seli proizvodnju u BiH
Uspješna bh. kompanija najavljuje preuzimanje korejske firme
Biznisinfo.ba
19.03.2024. u 22:22
get url
text
TMD Group Gradačac
TMD Group Gradačac
U Gradačcu se nastavlja uspješna privredna priča. Kako piše biznisinfo.ba, TMD Group iz Gradačca ide u nove investicije. Radi se na proširenju proizvodnje na dvije lokacije, a ujedno se dogovara i preuzimanje korejske kompanije čija će proizvodnja biti preseljena u BiH.
Grupacija u okviru koje posluje ukupno šest kompanija, ove godine planira rast od 25 posto, a naredne godine donose šanse za dalji razvoj, najavljuje direktor Adem Hanić.
– Kompanija TMD Automotive ušla je u investiciju proširenja proizvodnog pogona za 3.500 kvadratnih metara jer smo popunili kapacitete postojeće hale. Ove godine u toj kompaniji planiramo rast od 25 posto tako da nam treba još prostora. Investicija će biti gotova do ljeta, a najveći dio proizvodnje odnosi se na komponente za električne automobile – izjavio je Hanić.
U značajnu investiciju ulazi i Kovgrad, još jedna kompanija koja posluje u okviru grupacije.
– U kovačnici tek počinjemo investiciju koja će iznositi preko pet miliona eura. Također je riječ o proširenju proizvodnje. Dogovoreno je preuzimanje kompletne fabrike čija će proizvodnja biti preseljena u Gradačac.

Riječ je o korejskoj fabrici koja trenutno obavlja proizvodnju u Španiji. Ugovor još nije potpisan, ali je to naš plan i on će nam omogućiti da u naredne dvije godine na pozicijama kovanja udvostručimo kapacitete - istakao je Hanić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.