open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U našoj zemlji danas oblačno sa kišom: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa kišom u južnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje.
14.12.2022. u 07:06
get url
text

Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do sedam, a najviša dnevna od jedan do šest, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne očekuje se i kiša.

Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna oko pet stepeni.

Nestabilno i tmurno vrijeme u većem dijelu zemlje uvjetuje nepovoljne biometeorološke prilike. Nešto ugodnije će biti na sjeveroistoku zemlje, tokom prijepodneva, a sa odmicanjem dana i ovdje će se opća slika pogoršati.

Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima povreda. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji, s obzirom da će doći do pada zračnog pritiska.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Tokom noći kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje.

Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do 11, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina.

U cijeloj zemlji vjetrovito.

Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od devet do 15, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima zapadne Bosne sa susnježicom i snijegom.

Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do 11, a najviša dnevna od četiri do devet, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.