open-navfaktor-logo
search
Šta kažu meteorolozi
U BiH sunčano, krajem dana naoblačenje: Kakvo će vrijeme biti tokom Kurban-bajrama
U Bosni i Hercegovini danas veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti.
27.06.2023. u 07:45
get url
text

U noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove.

Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusa.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti.

U večernjim satima se očekuju i padavine. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni Celzijusa.

Opća slika postepeno će se pogoršavati. Povećanje naoblake i padavine, izraženije sa poslijepodnevnim i noćnim satima, kod osjetljivih osoba uzrokovat će jačanje tegoba u vezi s njihovim bolestima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu povreda.

Negativni efekti promjene vremena djelimično će se ublažiti usljed osvježenja u vidu nižih temperatura zraka.

U srijedu u BiH veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći, sa utorka na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove.

Tokom dana, padavine u cijeloj zemlji osim na krajnjem jugu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 31 stepen Celzijusa.

U četvrtak u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

U petak u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.