open-navfaktor-logo
search
Temperature do 15 stepeni
U BiH danas oblačno, više kiše u Hercegovini: Evo kad stiže snijeg i gdje će padati
U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme.
09.03.2024. u 08:03
get url
text

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kiša će češće padati na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno slabije padavine.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do devet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu djelomično vedro. Kratkotrajno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko tri. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Opća slika će, uz nestabilnije vrijeme, biti lošija u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni i Krajini. U ostatku zemlje malo ugodnije, uz povremeno povećanu naoblaku i slabije padavine. Posvuda će biti izraženiji udari južnog vjetra, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno se očekuju pljuskovi na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Mogući su i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na vrhovima planinama će padati i snijeg. Jakog juga može biti još prijepodne. U drugoj polovini dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni Celzijusa.

U utorak u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima se očekuje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.