open-navfaktor-logo
search
Padavine
Snijeg jutros zabijelio i Sarajevo, kakvo se vrijeme očekuje danas i narednih dana u BiH
Tanki sloj snijega jutros je prekrio zelene površine, trotoare, krovove i automobile. Ipak, bijeli pokrivač nije se zadržao na cestama, pa se saobraćaj odvija bez većih gužvi.
22.11.2023. u 08:08
get url
text

Jutros u 7 sati u glavnom gradu BiH izmjerena su 4 stepena, a tokom dana temperatura neće rasti značajnije od toga.

Tokom dana u većem dijelu BiH očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

{$galerijaFotografija}

Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša u Bosni. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 m očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 15 stepeni.

0J4A7653.jpg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.