open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Oblačno vrijeme, jutarnje temperature nešto niže
Uslijed slabljenja južine, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, djelimično će se umanjiti.
Faktor
02.04.2024. u 07:46
get url
text
FOTO: Faktor
Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.
Što se tiče biometeoroloških prilika, mada će tokom dana preovladavati nestabilne vremenske prilike, osvježenje u vidu padavina i nižih temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu populacije. Uslijed slabljenja južine, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, djelimično će se umanjiti. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja.
U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.
U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.