open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Natprosječno toplo, temperature i do 30 stepeni
Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje.
Faktor
08.04.2024. u 07:51
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Danas će u našoj zemji biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od osma do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Tokom prijepodnevnih sati bit će ugodnije. Preporučljivo je laganije se odjenuti, u drugom dijelu dana djelimično umanjiti aktivnosti s obzirom na to da će biti natprosječno toplo.
U utorak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od devet do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.
U srijedu će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, ponegdje na zapadu može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od devet do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 stepeni..
U četvrtak će također biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabom. U Hercegovni nešto manje oblačnosti i sunčanije. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.