open-navfaktor-logo
search
Galerija Općine
Poklon građanima: Tradicionalna izložba novogradskih umjetnika otvara se sutra
Tradicionalna izložba novogradskih umjetnika bit će otvorena 14. decembra s početkom u 14 sati u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo. 
13.12.2023. u 17:01
get url
text

- Izložba umjetnika općine Novi Grad je postala tradicionalna i prepoznata od publike kao događaj koji se čeka da se otvori i pogleda. Izložba se održava kao događaj u povodu dana općine. Na izložbi izlažu umjetnici/ce koji žive i stvaraju na području općine. To su umjetnici/ce različite starosna dobi, od onih koji su afirmirani na domaćoj i međunarodnoj likovnoj sceni do onih najmlađih kojima vrijeme tek dolazi. Izložba koja se tradicionalno održava već šesti put nudi kvalitet koji je naša sarajevska stvarnost, ni bolja ni gora od tradicionalnih izložbi u gradu i Kantonu.

I ovogodišnja izložba je raznovrstna i nudi publici heterogen kvalitet kako tematski tako po tehničkom pristupu. Nudi kvalitet koji treba vidjeti i podržati. Izlaže 16 umjetnika i gost izložbe. Općina je pokazala izvanredan senzibilitet i podršku razvoju kulture. Mi i naši sugrađani ne moramo ići dalje od općine jer se u prostorima za kulturu nudi dobar repertoar koji može da zadovolji potrebe građana. Hvala im uz čestitku dana općine - kazao je kustos i učesnik izložbe, akademski slikar Džeko Hodžić.

Osim njega, na izložbi će izlagati i: Elma ALić, Alisa Čaber, Almedina Fehratović, Mesud Hasković, Boris Hodak, Taida Jašarević, Adi Karailo, Ragib Lubovac, Saida Mujezinović, Edin Numankadić, Ira Skopljak, Darko Šobot, Miodrag Spasojević - Štrika, Mehdija Suljević, Halil Tikveša, Branka Turkić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.