open-navfaktor-logo
search
Od 17. do 22. aprila
Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu: Učestvovat će više od 150 izdavača
Autor: Anadolija
19.03.2024. u 12:28
get url
text
Sa konferencije za novinare
Sa konferencije za novinare
FOTO: Anadolija
Međunarodni sarajevski sajam knjiga bit će održan od 17. do 22. aprila ove godine pod motom "Moja riječ", javlja Anadolu.
Predstojeći sarajevski sajam bit će posvećen piscima, pismima i jezicima svijeta i umjetnosti, obrazovanju i nauci i učešću bh. i svjetskih stvaraoca i izdavača, sa posebnim programima za afirmaciju prevođenja djela bh. autora na svjetske jezike i prevođenja djela svjetskih autora.
Na ovogodišnjem sajmu učešće će uzeti više od 150 izdavača iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i svijeta, kao i međunarodni kulturni centri koji djeluju u BiH. Počasni gosti sajma bit će bosanskohercegovački pisci iz dijaspore.
Predsjednik Programskog savjeta Sarajevskog sajma knjiga Ibrahim Spahić predstavio je članove Programskog savjeta i izjavio da su sve pripreme za 35. Međunarodni sajam knjiga 2024. uspješno realizovane.
Spahić je pozvao autore, izdavače, čitaoce i medije na jedinstveni i najznačajniji praznik posvećen knjizi u Centru Skenderija i još jednom istakao da se civilizacije prepoznaju po riječi i njenoj izvornoj vrijednosti za komunikaciju i razumijevanje među ljudima i kulturama svijeta.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.