open-navfaktor-logo
search
(Ne)istine na pressu
Zubčević: Sutra ću javnosti govoriti o ispadima direktora Turističke zajednice KS
U vezi maliciozne i provokativne komparacije razvoja Jazz Festa i SFF-a, obratit ću se otvorenim pismom Vladi KS
17.07.2019. u 16:42
get url
text

-Povodom neistina koje je na današnjoj press konferenciji Turističke zajednice KS na račun Jazz Festa Sarajevo iznio Nermin Muzur s ciljem obmanjivanja javnosti, Jazz Fest Sarajevo će se sutra obratiti zvaničnim saopštenjem, objavio je danas na svom Facebook profilu Edin Zubčević, osnivač i direktor festivala Jazz Fest i dodao:  

-U vezi maliciozne i provokativne komparacije razvoja Jazz Festa i SFF-a, obratit ću se otvorenim pismom Vladi KS i pokušati dati odgovore u vezi navoda, kvalifikacija, pitanja i ispada njihovog zaposlenika direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo-napisao je Zubčević.  

Jučer je, podsjećanja radi, također putem društvenih mreža Zubčević objavio da Jazz Fest nije dobio ni jednu marku podrške od TZ KS. 

-Turistička zajednica Kantona Sarajevo, pod vodstvom novog starog direktora Nermina Muzura (Narod i pravda), odlukom bezimene komisije po nikom poznatim kriterijima ocijenila je da najstariji muzički festival i jedan od najvažnijih međunarodnih kulturnih događaja u našoj zemlji, ovogodišnji dobitnik prestižne evropske nagrade za kvalitet programa - Jazz Fest Sarajevo ne vrijedi ni jedne marke podrške iz fonda namijenjenog za “realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti značajnih za razvoj i promociju turizma u Kantonu Sarajevo”. Aferim! Elmedin Dino Konakovic Vlada Kantona Sarajevo P.S. Jučer smo uložili zvanični prigovor na ovu Odluku putem obične pošte i elektonske pošte. E-mail se vratio jer je inbox TZ KS pretrpan. Nadamo se da bar čitaju pisma- poručio je Zubčević. 

Nermin Muzur je na današnjoj press konferenciji rekao da su 2017. godine samo dva projekta finansirali iz budžeta TZ, a to su Sarajevo Film Festival i Jazz festival.

- Jazz festivalu smo dodijelili 10.000 KM 26. juna 2017. godine. Tada smo bili u mnogo težoj situaciji i dobili smo odobrenje od Vlade za dva projekta. Zašto SFF ima tri puta veći budžet ove godine, a zašto Jazz festival nema, morate pitati organizatore Jazz festivala. Za dobru saradnju su potrebna dva dobra partnera. Sa njihove strane je odbijena saradnja po pitanju bilo kakve medijske saradnje, a da ne kažem da nismo dobili ni pravdanje za tih 10.000 KM. Sve što su oni napisali na stranici je čista laž. Zašto se razvila saradnja sa SFF-om, a ne sa Jazz festivalom, treba da pitate organizatore Jazz festivala. Dok sam ja tu, za reketaške i uslovljačke tekstove i pritiske nema mjesta -  naveo je Muzur.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.