open-navfaktor-logo
search
Nastavak sjednice
Zahiragić: Vreto, niste zaštitar, nemate pravo ni dodirnuti me...; Zastupnici upozorili Okerića da provodi samovolju
Ja vas pozivam i ovako ispred Skupštine kad god želite možemo se obračunati muški. A ne kukavički, kada vas deset napadne mene pred kamerama ovdje, kazao je Zahiragić.
Autor: Am. S.
14.03.2024. u 15:43
get url
text
Haris Zahiragić
Haris Zahiragić
Nastavljena je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo nakon pauze nešto duže od sat vremena na kojoj je došlo zamalo do žestokog fizičkog sukoba između Harisa Zahiragića (SDA) i Elvisa Vrete (NiP).
Predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić obratio se zastupnicima te naveo kako su imali "zaiste neželjene fizičke momente ometanja rada".
- Dostavit ćemo medijima materijal, dostavit ćemo i ovdje materijal, pa ko želi od zastupnika da uzme i da se javnost uvjeri koja od uprava iz koje godine je mijenjala uklanjala logo ljiljana i šehida sa fonda Memorijala. Izbjegavali smo da ulazimo u to. Mjesec je ramazan, mjesec mislosti, solidarnosti, mjesec gdje bi trebali da pokažemo dodatno stpljenje. Međutim, imali smo priliku da vidimo kako nekome ni to nije dovoljno – kazao je Okerić.
Potom se javio Haris Zahiragić da ispravi krive navode koje je iznio Okerić.
- Sjednica Skupštine prekinuta je jer je kolega Mahir Dević zatražio pauzu uime Kluba SDA, a nakon što ste vi gospodinu Faruku Kapidžiću oduzeli riječ i na jedan vrlo ružan način njemu pokušali staviti teška optužbe na račun. Pokušali ste ga uvući u jedan kontekst koji mu nije pripadao. Tada je gospodin Dević prekinuo sjednicu.
A to vezano za fizičko nasilje koje se jeste desilo jer je mene gospodin Elvis Vreto uhvatio za gušu i vrijeđao me, nakon što sam ja pokušavao Vama prići i reći šta mislim o Vama, ne da Vam prijetim i da Vas fizički ugrozim, se desilo na pauzi. To nije razlog prekidanja sjednice – naveo je Zahiragić
Dodao je kako je to posebna tema te da će to riješavati na drugim mjestima.
- Skupština KS nije mjesto za to. A i Vi i gospodin Vreto, ako mislite da ste snažni, crni pojas, taekwondo, ja vas pozivam i ovako ispred Skupštine kad god želite možemo se obračunati muški. A ne kukavički, kada vas deset napadne mene pred kamerama ovdje – kazao je Zahiragić.
Vreto je istakao kako se na snimku sve vidi.
- Ove laži od kolege Zahiragića ne mogu da slušam. Javnost je imala priliku da vidi da je u jednom trenutku, kad sam mu ljudski prišao me odgurnuo. Tek nakon toga sam reagovao, neprijereno. Ali očito sa ovakvim ljudima se drugačije ne može - rekao je Vreto.
Replicirao mu je Zahiragić navodeći kako je očekivao izvinjenje.
- Vidim da on kaže da se ne može drugačije i sad mi je žao zašto ga nisam, pošto je stavio ruku svoju na moj vrat, nokautirao. Naredni put, upozoram Vas gospodine Vreto, kada me fizički dotaknete na bilo koji način završit ćete u klasičnom nokautu. Vi niste zaštitar i niste imali pravo, tri puta nakon što sam Vas upozorio, da me dirate. Jesam Vas gurnuo nakon što ste fizički nasrtali na mene i pokušavali zaustaviti moje kretanje - odgovorio mu je Zahiragić.
Zastupnici Mahir Dević i Muamer Bandić su u nastavku upozorili Okerića na njegovu samovolju i kršenje Poslovnika o radu Skupštine KS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.