open-navfaktor-logo
search
Častili se "balavac" i "šonjo"
Incident na sjednici Skupštine KS, fizički se sukobili Zahiragić i Vreto, svemu kumovao Okerić
14.03.2024. u 14:03
get url
text
Incident u Skupštini KS
Incident u Skupštini KS
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas je došlo do incidenta, zamalo žestokog fizičkog sukoba između Harisa Zahiragića (SDA) i Elvisa Vrete (NiP), ali se ipak sve završilo naguravanjem.
Do sukoba je došlo nakon što je zastupnik Faruk Kapidžić (SDA) napustio sjednicu, iznerviran, nakon što je upozoravao predsjedavajućeg Elvedina Okerića (NiP) da je i pitanje promjene logotipa Memorijalnog centra Sarajevo također tema za Skupštinu i tačku dnevnog reda o kojoj se raspravlja. Okerić je to nazvao "spinovanjem", a potom kazao da je odluku o mijenjanju loga donijela bivša uprava koju je imenovala bivša vlast. SDA-ovci su burno reagirali na ovo. 
Naime, Javna ustanova Fond Memorijala Kantona Sarajevo transformirana je u Memorijalni centar Sarajevo i promijenila je svoj logo iz kojeg je izbačen nišan i ljiljan koji se nalazio na starom logotipu ustanove, što je izazvalo brojne reakcije, negodovanja građana, koji su se pitali gdje je nestao ljiljan i kome smeta ljiljan.
Kako je uopće "nadošla" ideja da maknu ljiljan sa logotipa, nedavno je objašnjavao direktor Memorijalnog centra Sarajevo Ahmeda Kulanića, kadar NiP-a. Kako nisu imali izbora nakon burnih javnih reakcija građana, uprava Memorijala je povukla svoju odluku o novom vizuelnom identitetu ustanove. Radi se o aktuelnoj upravi na čelu s NiP-ovim Kulanićem koji je i odlučio da mijenja logo. Okerić je izazvao haos i reakcije danas u Skupštini kada je, potpuno netačno i obmanjujući javnost, ustvrdio da je tu odluku donijela uprava koju je imenovala SDA. 
Kako se vidi na snimku, Zahiragić je prišao do predsjedavajućeg Okerića (NiP) vičući mu "sram te bilo" i "šonjo", dok je Okerić njega nazivao "balavcem". 
Potom je do Zahiragića ustao Vreto u pokušaju da ga smiri, ali Zahiragić ga je odgurivao od sebe, pa se još nekoliko zastupnika uključilo u sve.  
Kako je to izgledalo, pogledajte na videu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.