open-navfaktor-logo
search
Žestok okršaj
Za Kolindu presuda Praljku je veliki propust Haga, Pilsel joj poručio da je izjavama sve bliža Šešelju
In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje objašnjavati, navela je Kolinda
03.12.2019. u 07:49
get url
text

Uoči službenog početka kampanje za predsjedničke izbore u Hrvatskoj u Intervjuu tjedna Media servisa aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović govorila je o kampanji, izborima, štrajku prosvjetara, ali i gafovima zbog kojih je kroz tekući mandat često bila na meti kritika.

Jedan od poteza koji je izazvao niz kritika, ovog puta iz BiH, jest objava fotografije Slobodana Praljka na društvenim mrežama povodom dvogodišnjice njegove smrti. Na to je rekla:

- In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje objašnjavati.

Novinarka ju je podsjetila da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

- Neću dalje objašnjavati. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što je osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust Haškoga suda. Neću to dalje komentirati - rekla je predsjednica.

Grabar-Kitarović je na storyju na svom Facebook profilu odala počast bivšem generalu HVO-a Slobodanu Praljku, kojeg je Haški sud osudio na 20 godina zatvora. Praljak je nakon izricanja presude popio čašicu otrova, a nakon obdukcije tijela utvrđeno je da se radilo o cijanidu. 

Novinar, književnik, teolog i urednik portala autograf.hr nakon žestoke poruke Grabar- Kitarović "Gaduro, nećeš razbiti BiH", ponovo se oglasio na Twitteru, nakon ovog njenog intervjua, poredeći aktuelnu hrvatsku predsjednicu sa ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom. 

-Kolinda Grabar-Kitarović je sponzoruša kriminalaca. Štoviše, izjavom da se ratni zločinac Slobodan Praljak borio "za prava hrvatskog naroda'" hrvatska se predsjednica pretvorila u najgoru varijantu hodajućeg političkog zla u RH. Svojim je izjavama sve bliža Vojislavu Šešelju."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.