open-navfaktor-logo
search
Žele vlastito političko uništenje
Vučić o okupljanju Bošnjaka iz regiona: Pomoći ću im u organizaciji, platit ćemo im i troškove
AUTOR: N1
08.04.2024. u 14:10
get url
text
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a, najavio je da će 12. aprila biti održan sastanak političkih predstavnika Bošnjaka cijelog regiona. Kazao je da je sastanak dogovoren i prije nego se pojavila informacija o "Vaskršnjem saboru" kojeg organizuje Aleksandar Vučić.
No, kako je Konaković pojasnio, ovaj skup nije nikakav odgovor skupu koji se planira u Srbiji, a iza kojeg stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Sve ovo je prokomentirao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji trenutno boravi u Parizu.
- Mogu da kažem da oni žele vlastito političko uništenje i nemam problem sa tim. Kada smo najavili  "Vaskršnji sabor" i okupljanje u Beogradu i Srbiji rekli su da to nije nešto što smije da se dozvoli. Veoma su negativne reakcije stizale iz Sarajeva. Sada su 12. aprila zakazali skup Bošnjaka. I ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka i iz Srbije. Ja nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka i meni kažu šta to još u Srbiji treba uraditi, koji put, bolnicu, dom zdravlja… Spreman sam da pomognem - kazao je Vučić, prenosi N1.
Potom je dodao:
- Ukoliko to žele da oragnizuju i Novom Pazaru i Beogradu ja ću im pomoći. Neka se okupe Bošnjaci i ja ne vidim ništa loše u tome. Nemam nikakav strah. Možda je njihova politika je politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Ja nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi sa Bošnjacima vrlo važni. Važni, ali ne da nam drže pridike moralne, i da se mi sakrijemo u mišiju rupu. Mislim da je ključ u saradnji.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.