open-navfaktor-logo
search
Dok teku fekalije
Vodovod i kanalizacija nije nadležan za problem u ulici Adema Buće
Kanalizacija i fekalije nakon kiše izlijevaju se na sve strane u ulici Adema Buće, javljaju nam građani iz sarajevskog naselja Buča Potok i pozivaju Vodovod i kanalizaciju da konačno riješe ovaj problem, a iz ovog javnog preduzeća odgovaraju da nisu nadležni.
25.10.2023. u 15:10
get url
text
Ulica Adema Buće
Ulica Adema Buće

VEZANI TEKST - Nakon kiše u sarajevskoj ulici Adema Buće teku fekalije, dugo se čeka intervencija Vodovoda i kanalizacije

Stanovnicima ulice Adema Buće prema ulici Sulje Jahića kanalizacija teče mimo odvodnih cijevi, odnosno ne postoje kanalizacione cijevi.

- U ulici Sulje Jahića nije izgrađena kanalizaciona mreža kojom upravlja KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, u pitanju je lokalna mreža. Općina Novi Grad Sarajevo se obratila našem preduzeću sa zahtjevom da se snimi kanal nizvodno niz stepenice prema ulici Adema Buće. Aktivnosti na snimanju kanala koji je u nadležnosti lokalne zajednice su u toku – kazali su nam u Vodovodu i kanalizaciji.

Iz ovog javnog preduzeća pojašnjavaju da uredno funkcioniše javna kanalizaciona mreža u ulici Adema Buće i na navedenom lokalitetu vrši se redovno čišćenje mreže.

- Prilikom padavina može doći do izlijevanja zbog potkapacitiranosti mreže za odvodnju na osnovu broja priključaka, samoinicijativno postavljenih priključaka i spojeva sa lokalnom kanalizacionom mrežom. Za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže nadležne su općine na čijem se prostoru nalazi i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo – poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.