open-navfaktor-logo
search
Kandidatkinja za ministricu
Vlaisavljević opet provocira: Nastojat ću da Sarajevo i Federacija BiH budu multietični
Bezbroj negativnih komentara na društvenim mrežama izazvala je informacija da bi za ministricu kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine trebala biti imenovana Sanja Vlaisavljević, koju je na tu poziciju kandidovao HDZ BiH.
29.03.2023. u 16:45
get url
text

Vlaisavljević, nekadašnja profesorica u srednjoj školi, u žižu javnosti dospjela je više puta u proteklih nekoliko godina zahvaljujući svojim nebuloznim izjavama, a posebno će biti upamćena po onima "da u Sarajevu nema kupiti svinjetine i da su iz njega protjerani Djed Mraz i rasvjeta, a glavni grad BiH nazvala je i "područjem džihada".

- Bljuvotine ne čitam, pa tako ni negativne komentare, ali mi je drago ako su ljudi našli zanimaciju i vjerujem da su ispunjeni pišući komentare. Ta kandidatura je samo jedna u nizu kandidatura. Vjerujem da će Vlada punim plućima raditi - kazala je Vlaisavljević danas kada ju je noviranka N1 upitala kako gleda na negativne komentare o njenoj kandidaturi.

VEZANI TEKST - Mreže gore zbog prijedloga da Sanja Vlaisavljević bude ministrica kulture FBiH, reagirali i neki od najvećih zagovornika koalicije "Trojke" i HDZ-a

Bivša savjetnica HDZ-ove ministrice za ljudska prava BiH, Ankice Gudeljević, nakon što ju je novinarka podsjetila na ranije izjave izrečene o životu u Sarajevu, "kazala kako ostaje pri svemu što je ranije izrekla".

- Iza svake izjave stojim i stajat ću i nastojat ću da sve to što ste nabrojali bude drugačije i da i Sarajevo i Federacija BiH budu multietični - kazala je Vlaisavljević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.