open-navfaktor-logo
search
Riješena trakavica
Vlada SBK usvojila koncesiju za skijalište na Vlašiću
Fena
21.03.2024. u 14:31
get url
text
Vlada SBK
Vlada SBK
FOTO: Fena
Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) na današnjoj sjednici u Travniku usvojila je Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje skijališta na Vlašiću, čime je riješena više od desetljeća duga trakavica oko jedine koncesije za skijališta na području SBK koja nije bila potpisana.
Kako je kazao ministar privrede SBK Sedžad Milanović, napokon su se stekli uvjeti za usvajanje koncesije.
- Mi smo danas konačno završili koncesiju za skijalište na Vlašiću. To je jedina koncesija koja je ostala iz nadležnosti našeg ministarstva, vezana je bila za spor koji se vodio između porodice Teskeredžić i preduzeća koje upravlja koncesijama na Vlašiću. Nakon pravomoćne presude Kantonalnog suda u Novom Travniku stvorili su se uvjeti da se ta koncesija napokon usvoji i Vlada je to danas i uradila - rekao je Milanović.
U praksi to znači, kazao je ministar, nova ulaganja i znatno poboljšanje uvjeta za razvoj turizma na ovoj bh. planini.
- Preduzeće koje gazduje skijalištem sada ima mogućnosti koristiti to zemljište za dalji razvoj zimskog turizma na području našeg kantona i u narednom periodu planirane su određene investicije, koje nisu bile moguće dok se ne usvoji koncesija - rekao je Milanović.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.