open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Vlada KS i Sindikat osnovnog obrazovanja nastavili pregovore o Kolektivnom ugovoru, novi sastanak u srijedu
Pregovarački timovi Vlade Kantona Sarajevo i Samostalnog sindikata osnovnog obrazoavanja i odgoja FBiH- Kantonalni odbor danas su u promijenjenoj atmosferi nastavili pregovore o Kolektivnom ugovoru o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS.
29.01.2024. u 16:14
get url
text

VEZANI TEKST - Sivro o štrajku upozorenja: Nije problem samo novac, želimo da se zaustave i kvazireforme Naide Hota Muminović

- Pregovarački tim Vlade je iznio nejasan prijedlog o povećanju koeficijenata radnika od 1. marta 2024. i dodatnog povećanja u iznosu od dva posto počev od 01.01.2025. godine koji je obrazložen time da o njemu nije bilo konsultacija na sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Pregovarački tim Sindikata je ostao pri stavu da Sindikat neće pristati na dogovor oko povećanja plata bez da se Ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo obavežu na ispunjenje svih 12 zahtjeva Sindikata posebno po pitanju reformi i rasterećenja učenika i prosvjetnih radnika. Pregovarački tim Vlade je predložio da se pregovori nastave u srijedu, 31. januara- saopćeno je iz Sindikata. 

Naglasili su da nijedan od 12 zahtjeva definisanih Odlukom o organizaciji i realizaciji štrajka upozorenja od 16. januara ove godine nije realiziran. 

Realizacija štrajka upozorenja se nastavlja prema odlukama organa Sindikata i uputstvima koje su prethodno dobili sindikalni povjerenici.

           

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.