open-navfaktor-logo
search
Odluke
Vlada Kantona Sarajevo ocijenila rad policijskog komesara zadovoljavajućim
Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o ocjeni rada za policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS Fatmira Hajdarevića za 2023. godinu.
29.02.2024. u 13:06
get url
text

Na prijedlog Nezavisnog odbora koji je razmatrao rad policijskog komesara, policijski komesar Hajdarević ocijenjen je ocjenom "zadovoljava". Značajno je istaći da je ovo prva zadovoljavajuća ocjena u posljednjih šest godina koju je dobio jedan policijski komesar u Kantonu Sarajevo, saopćio je Press KS.

U obrazloženju za davanje ove ocjene policijskom komesaru Hajdareviću navodi se da je Nezavisni odbor u periodu ocjenjivanja pratio rad policijskog komesara kroz održavanje redovnih sjednica, analizom dostavljenih izvještaja o radu Uprave policije, analizom podnesenih detaljnih tromjesečnih izvještaja o radu, kao i kroz dostavljene tražene podatke iz evidencija, te informacije o događajima u KS značajnim sa sigurnosnog aspekta.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Fatmira Hajdarevića na dužnost policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS 22. juna 2023.godine.

Na nedavno održanoj godišnjoj press konferenciji Uprave policije MUP-a KS –  predstavljeni su rezultati rada policije u 2023. godini, prema kojima je u prošloj godini zabilježen pad broja događaja s obilježjem krivičnog djela za 0,3 posto, rasvijetljena su sva četiri ubistva počinjena u 2023 godini, smanjen broj krivičnih djela u oblasti protiv imovine, te značajno smanjen broj krivičnih djela u oblasti maloljetničkog prijestupništva i recidivista u činjenju maloljetničkog prijestupništva.

U prošloj godini policija u Kantonu Sarajevo osiguravala je više od 3.000 javnih okupljanja, što je u prosjeku osam dnevno, od čega je više od 200 događaja proglašeno visokim rizikom i na njima je učestvovalo više od 500.000 ljudi. Na ovim javnim okupljanjima nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti incidenata, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.