open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
Vlada FBiH: Sistemski riješiti pitanje liječenja djece oboljele od cistične fibroze
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici primila je na znanje usmenu informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o sastanku održanom sa Udruženjem roditelja djece oboljele od cistične fibroze.
21.06.2023. u 15:38
get url
text
Cistična fibroza
Cistična fibroza

Tokom rasprave istaknuto je opredjeljenje Vlade Federacije da Udruženju, roditeljima i djeci budu partneri u pronalasku rješenja za liječenje.

Vlada je dala punu podršku resornom ministarstvu u nastojanjima pronalaska rješenja za liječenje djece oboljele od ove teške i rijetke bolesti.

Federalno ministarstvo zdravstva zaduženo je da za narednu sjednicu Vlade Federacije BiH dostavi kompletnu informaciju sa svim podacima i prijedlozima rješenja kako bi se na sistemski način pristupilo rješavanju pitanja liječenja djece oboljele od cistične fibroze, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

VEZANI TEKST - Roditelji u četvrtak izlaze na proteste; Muhić: Neka je sramota Vladu FBiH što moramo na ulicu kako bi naša djeca dobila lijek 

Podsjetimo, roditelji djece oboljele od cistične fibroze u FBIH u četvrtak, 22. juna, u 12 sati izaći će na proteste ispred zgrade Federalnog ministarstva zdravstva, potvrdila je to jučer za Faktor Elvira Muhić, predsjednica Udruženja za cističnu fibrozu u BiH.

- Upravo sam bila u zgradi MUP-a Kantona Sarajevo gdje sam predala prijavu za proteste. Mi više ne možemo čekati da se neko smiluje i odobri novac za lijek od kojeg našoj djeci zavisi život. Neka bude sramota one koji su odgovorni da im roditelji bolesne djece, nakon mjeseci čekanja i nadanja, moraju izaći na ulicu kako bi tražili lijek za svoju djecu - kazala je jučer Muhić i dodala kako će im se na protestima pridružiti i članovi ostalih udruženja rijetkih bolesti u FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.