open-navfaktor-logo
search
"Mjesec roditeljstva"
Više od 1.000 posjetioca uživalo u Pionirskoj dolini: Zabava za djecu, učenje o imunizaciji za roditelje
Više od 1.000 djece i roditelja danas je uživalo u porodičnom danu organiziranom u Pionirskoj dolini u Sarajevu.
25.06.2023. u 14:29
get url
text
Porodični dan u Pionirskoj dolini
Porodični dan u Pionirskoj dolini

Najmlađe je zabavljao Kike, crtali su, igrali se, upoznavali životinje, a roditelji su imali priliku dobiti odgovore na brojna pitanja o zdravlju svoje djece i prednostima redovne imunizacije.

Ovaj  porodični informativno-zabavni događaj održan je kao dio kampanje "Mjesec roditeljstva" koji su organizirali UNICEF u Bosni i Hercegovini i Fondacija Infohouse, u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. 

- Juni je mjesec roditeljstva i ovaj događaj je način da približimo roditeljima temu imunizacije, ranog rasta i razvoja, te zdrave ishrane. UNICEF BiH nastavlja da radi na jačanju zdravstvenog sistema za pružanje usluga roditeljima i djeci. Osigurali smo 1.000 ulaznica u Pionirsku dolinu za djecu i roditelje gdje smo danas dosta toga zajedno naučili i lijepo se družili - rekla je Fatima Čengić, voditeljica programa za rani rast i razvoj UNICEF BiH, saopćenili su organizatori.

- Izašli smo iz svojih kancelarija sa porukama za roditelje i djecu kako da zajedno čuvamo zdravlja. Zdravstveni sistem ostaje u službi zdravlja građana, ali zdravlje se čuva u okruženju u kojima najviše borave djeca, a to je porodica. Danas poseban naglasak stavljamo na značaj redovne imunizacije za zaštitu djece od zaraznih bolesti, na zdravu ishranu i potrebu kontrole zdravlja za rani rast i razvoj. Zavod za javno zdravstvo FBiH poziva roditelje da vjeruju zdravstvenom sistemu. Budimo partneri u očuvanju zdravlja djece – kazala je Aida Ramić-Čatak, pomoćnica direktora za medicinske poslove Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Pionirska dolina Sarajevo

(FOTO: N1)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.