open-navfaktor-logo
search
Saga u Centru se nastavlja
Vijećnici danas o novom datumu referenduma za opoziv Srđana Mandića
Vijećnici Općinskog vijeća Centar danas bi na sjednici, zakazanoj u 15 sati, trebali odrediti novi datum održavanja referenduma za opoziv načelnika Srđana Mandića. Ovo je za Faktor potvrdio predsjedavjući Općinskog vijeća Centar Sead Đozo.
05.09.2023. u 11:43
get url
text

VEZANI TEKST - Član komisije za opoziv načelnika Mandića podnio ostavku, referendum će biti prolongiran

- Danas ćemo razmatrati cjelovitu informaciju o dosadašnjem procesu za opoziv načelnika. Predsjednik Komisije za provođenje opoziva upoznat će nas šta se dešavalo u proteklom peridou i na koji način su vršene opstrukcije da do referenduma ne dođe – kazao je Đozo.

Ranije je objavljeno kako će o opozivu načelnika građani Općine Centar odlučivati u nedjelju, 17. septembra, tajnim glasanjem od 7 do 19 sati, međutim, zbog problema u organizaciji referenduma, njega neće biti moguće održati tada.

Inicijativu za opoziv Srđana Mandića predvodi NiP, a kao jedan od glavnih razloga navode nedostatak kapitalnih projekata implementiranih na području Općine Centar za koje kažu da ih jednostavno nema, iako novca itekako ima.

Kako je ranije saopćio predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva Anaid Redžović, Komisija se, između ostalog, suočila sa nekooperativnosti općinskih službi i zahtjevom načelnika za detaljnjim finansijskim planom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.