open-navfaktor-logo
search
Pogoršana situacija
Uzbuna i u Istočnom Sarajevu zbog korone i vikend zatvaranja KS, ovo su poruke gradonačelnika
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je organizirao sastanak na kojem se razgovaralo o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na području ovog grada.
10.03.2021. u 13:08
get url
text

Na sastanku je razgovarano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na području grada Istočno Sarajevo, kao i o planu vakcinacije, ali i usklađivanju mjera s Kantonom Sarajevo.

- Skoro smo na vrhuncu koronavirusa koji smo imali u oktobru. Neophodno je rigoroznije sprovoditi sve mjere Republičkog kriznog štaba - rekla je Biljana Mijović iz Instituta za javno zdravlje Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je kako neće biti zatvaranja za vikend, ali da će kontrole biti rigorozne.

- Mi se nećemo zatvarati preko vikenda, pružit ćemo šansu životu uz poštivanje mjera, za vikend slijede rigorozne kontrole - rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić kaže da postoji opasnost od preljevanja stanovništva iz Kantona Sarajevo tokom vikend lockdowna, te dodaje da je epidemiološka situacija svakako loša.

- Ako ne popravimo stanje slijedi nam dugoročnije zatvaranje - rekao je Ćosić.

Pozvao je građane da poštuju mjere.

- Pozivamo stanovništvo Istočnog Sarajeva ali i Sarajeva, građane koji će možda doći preko vikenda, da poštuju epidemiološke mjere - kazao je Ćosić.

Najavio je kako će se pratiti i skijališta.

- Pratit ćemo skijališta, očekujemo da će veliki broj ljudi iz Sarajeva otići na Jahorinu - rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.