open-navfaktor-logo
search
Press Vlade FBiH
Usvojena odluka: Radnicima Zraka osigurane plaće za juni i juli
U Federaciji Bosne i Hercegovine planirana je realizacija projekta energetske učinkovitosti koji će se odnositi na privatne stambene jedince za razliku od dosadašnje realizacije koja se odnosila na javne objekte, ustanove.
24.08.2023. u 14:20
get url
text
Željko Nedić, Vedran Škobić
Željko Nedić, Vedran Škobić

Projekat će obuhvatiti 2.600 jedinica, a građani će moći da se jave na javni poziv koji će raspisati Fond za zaštitu okoliša kazao je na konferenciji za novinare danas u Sarajevu Željko Nedić, federalni ministar prostornog uređanja.

Rekao je kako je vrijednost projekta blizu 13 miliona KM.

- Riječ je o bespovratnim sredstvima. Projekat se odnosi na izradu fasada, zamjenu stolarije i na ugradnju savremenih sistema za zagrijavanje i pripremu sanitarne vode - rekao je Nedić.

Kazao je kako je donesena odluka o realizaciji projekta izrade regulacionog plana Jajce, za što je u budžetu u ovoj godini planirano 100.000 KM.

Federalni ministar pravde Vedran Škobić je izvijestio javnost kako je Vlada FBiH utvrdila Nacrt o izmjenama i dopunama porodičnog zakona i Nacrt o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku. Kazao je kako je fokus na tome ko može prisilno neko osobu smjestiti u ustanovu socijale zaštite.

- Da li je to upravni organ, kako je bilo prije ili je to nadležni sud. Utvrđeno je da je to sud. Također, bilo je riječi o ograničavanje poslovne sposobnosti. Nije tačno da su sve osobe za oduzimanje poslovne sposobnosti - rekao je Škobić.

Na konferenciji za novinare je rečno kako je Vlada FBiH usvojila odluku o isplati plaća radnicima Zraka Sarajevo za junu i juli, za što je izdvojeno 86.000 KM. Također je kazano kako je odobreno 2.000.000 KM za razvoj turizma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.