open-navfaktor-logo
search
Nepokolebljiv stav
Udruženje generala BiH sa čelnicima SDP-a i NiP-a: Prioritet zaštita države
U skladu sa svojim zaključcima Udruženje generala Bosne i Hercegovine je danas nastavilo susrete sa probosansko-hercegovačkim i patriotskim strankama u državi.  
20.01.2022. u 17:20
get url
text

- U sjedištu Socijaldemokratske partije BiH imali smo iscrpne i plodonosne razgovore po pitanju narušene društve-političke i sigurnosne situacije u našoj državi, prouzrokovanom neustavnim potezima režima iz bh. entiteta Republika Srpska. Članovi Udruženja su Nerminu Nikšiću iznijeli svoje stavove po pitanju aktuelne krize, te namjeru da od svih političkih subjekata traži da zaštita mira, ustavnog poretka, institucija i same države BiH budu apsolutni prioritet u njihovim aktivnostima.

Nikšić je podržao aktivnosti našeg udruženja i iznio svoje, i stavove stranke na čijem je čelu vezane za trenutnu situaciju. Istakao je da SDP BiH u punom kapacitetu stoji pri stavu da se mora odbraniti mir, državnost, integritet i ustavnopravni poredak naše države.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković istakao je da on lično, rukovodstvo i članstvo NiP-a imaju jasan i nepokolebljiv stav po pitanju ugrožavanja ustavno-pravnog poretka i mira, te da su u punoj mjeri angažovani kako u parlamentarnoj borbi za našu državu, tako i u kontaktima sa međunarodnim djelatnicima u kojima šire istinu o onome što se događa i što se događalo u BiH Hercegovini - navodi se u saopćenju Udruženja generala BiH. 

U sastavu Udruženja generala BiH bili su predsjednik Rizvo Pleh, generali Mustafa Polutak, Džemal Merdan, Enes Husejnović i generalni sekretar Sadik Klinić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.