open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Udruženja žrtava o policijskoj zaštiti za Sanju Vulić: Sram vas bilo, a povratnici su kao glineni golubovi
Udruženja žrtava reagirala su na vijest o tome da je šefici Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Sanji Vulić dodijeljena policijska zaštita i to nakon što je ona pred Sudom BiH izrekla gnusne uvrede i psovke, između ostalog, i na račun sutkinje tog Suda Sene Uzunović koja sudi u predmetu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika.
13.02.2024. u 09:22
get url
text

VEZANI TEKST - Sanji Vulić dodijeljena policijska zaštita

- Skoro svaki političar, bio ministar ili zastupnik, pored mnogih privilegija koje uživaju u najsiromašnijoj državi Evrope, izgovori neku besmislicu kako bi izdejstvovao još jednu privilegiju. Policijska zaštita postala je neophodnost za svakog političara u Bosni i Hercegovini, a nijedan od njih nikada nije bio napadnut niti je kad izvršen atentat još od vremena Gavrila Principa.

S druge strane, povratnici su svakodnevno izloženi napadima, ubistvima, premlaćivanjima, upravo zbog izjava političara. Za njih nema zaštite, oni su kao glineni golubovi izloženi brutalnosti političara poput Sanje Vulić, Nenada Nešića, Milorada Dodika, Sanje Vlaisavljević i mnogih drugih kojima je ova država mrzak teritorij, ali privilegije nisu. Sram vas bilo, i vas i one koji vam dodjeljuju zaštitu, umjesto da se brinu o životima običnih ljudi - navodi se u saopćenju koje potpisuju predstavnici udruženja Žrtava i svjedoka genocida, Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa, Žena Podrinja, Majke Srebrenice i Žene Srebrenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.