open-navfaktor-logo
search
Upravo jutros skrolao...
U Švedskoj problemi, zdra'o: NiP-ov direktor RAD-a na novom iPhoneu vidi čisto Sarajevo i prljavu EU
Govorili su Nadrealisti - U Švedskoj problemi, zdra'o! Ali, ne samo Nadrealisti koji su smišljali razne humoristične doskočice. O švedskim problemima sasvim ozbiljno govori i direktor Kantonalnalnog komunalnog preduzeća RAD u Sarajevu, NiP-ovac Nijaz Salamović. 
02.12.2023. u 14:25
get url
text

VEZANI TEKST - NiP-ov direktor počastio sebe i kolegu skupim mobitelima: Nije da sam ja prekršio zakon, otplaćujem ga

On je na svom novom iPhoneu, onom koji košta otprilike koliko iznosi i polugodišnja prosječna penzija u Federaciji, upravo jutros pročitao pohvale koje mu stižu sa svih strana.

U zemljama Evropske unije niti ko čisti opalo lišće po trotoarima i drugim površinama, niti čiste snijeg, niti imaju dobre tramvaje. Dok je u Sarajevu sve savršeno uređeno. To što se građanima Sarajeva ne čini tako, pa se svakodnevno žale na gomile lišća, na prepune kontejnere, na neredovne tramvaje i autobuse, to je do građana. Oni ne vide jasno da je kod nas sve bolje i uređenije nego u Švedskoj, Nizozemskoj i Hrvatskoj. 

Dobio je direktor Salamović direktno sa nekog parkinga, navodno u Švedskoj, video u kojem mu prijatelj snima snijeg dok pada i žali se da ceste nisu očišćene. Žali prijatelj za komunalcima kakvi su u Sarajevu i koji bi to začas očistili. Valjda isti oni RAD-ovi komunalci koje će, sasvim sigurno, u narednim danima usred decembra "iznenaditi" snijeg u gradu Zimskih olimpijskih igara. Da, Sarajevu. 

Drugi prijatelj koji živi u Nizozemskoj nije nikad vidio da neko kupi opalo lišće u toj zemlji, dok se s druge strane nezahvalne Sarajlije posljednih dana žale, jer "vlažno lišće na asfaltu isto je kao i led", pa su se neki nespretni pokliznuli i pali. 

VEZANI TEKST - Vilsonovo šetalište zatrpano lišćem: Konačno počelo čišćenje

Direktor Salamović se baš potrudio i mukotrpno pretraživao po svom novom iPhoneu, onom koji je kupio na račun firme ali kaže nije prekršio zakon, pa je našao i neku Facebook stranicu na kojoj se kritizira zagrebačka vlast i hvali sarajevska. 

Da je Salamović ranije dobio iPhone sigurno bi vidio i to da je Sarajevo savršeno uredno, da u kontejnerima nema smeća, da su ulice čiste, što bi se reklo - meda sa njim možeš jesti. A vidio bi i da se druge evrospke metropole guše u smeću, jer njihovi komunalci slabo rade, njihovi direktori su nesposobni. Jer, kroz skupi iPhone se mnogo bolje vidi nego "golim okom", pa zato se Sarajlije sa lošim mobitelima već godinama žale da su im ulice zatrpane smećem, da sve smrdi i da je trava nepokošena. 

VEZANI TEKST - Forto se javio iz Belgije: Smeće pored briselskih kontejnera...

Doduše, pokušao je to i Edin Forto, šef Naše stranke i tadašnji premijer KS, objasniti svojim sugrađanima prošle godine kad je izvijestio iz Brisela da je sve prljavo a nema ni vode da se čovjek može okupati tamo u toj neuređenoj Belgiji. 

Samo da se vrag ne dosjeti, pa da Šveđanima, Nizozemcima, Nijemcima i svima ostalima širom EU ne dojavi o našem blagostanju. Gdje bismo s tolikim novopridošlim stanovnicima?!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.