open-navfaktor-logo
search
Međuentitetska linija
U Pelagićevu održan novi skup podrške Dodiku
U Pelagićevu, na međuentitetskoj liniji u mjesnoj zajednici Turići, održan je skup podrške Miloradu Dodiku i institucijama RS-a pod sloganom "Granica postoji".
06.10.2023. u 18:59
get url
text
Protesti, Pelagićevo
Protesti, Pelagićevo

Ovo je samo još jedan u nizu protesta koji imaju za cilj podršku zapravo Miloradu Dodiku, predsjedniku RS-a, zbog optužnice koju je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Mediji iz RS-a navode da je skupu u Pelagićevu prisustvovalo 2.000 ljudi. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrde RS-a Savo Minić poručio je da institucije RS-a rade u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da zajedno sa građanima neće dozvoliti da se neko nelegalno drzne i sve to poremeti.

- Kada se usprotivimo onda slijedi napad na predsjednika RS-a Milorada Dodika i samu RS. Došli smo da kažemo da to nećemo dozvoliti - poručio je Minić, prenosi RTRS

Ministar privrede i poduzetništva RS-a Vojin Mitrović rekao je da RS upravlja svojim šumama, vodama i svojom teritorijom i da je to zagarantovano Dejtonskim sporazumom.

- To nam ne može niko oduzeti. To je nešto što mi ne damo i branit ćemo do kraja - rekao je Mitrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.