open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
U BiH danas pretežno oblačno vrijeme, kakvo će biti za vikend
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa prolaznim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
26.07.2023. u 08:26
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 30 do 33. U Sarajevu djelimično vedro. Prolazni pljuskovi su mogući prijepodne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

U četvrtak u Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U Bosni većinom umjerena naoblaka. U centralnim i istočnim područjima prije podne može biti i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje od 15 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 30.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne su mogući jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.