open-navfaktor-logo
search
Reakcija na prozivke
Tabaković Okeriću: Ako i uz pomoć policije pronađemo kancelariju NiP-ovog udruženja u Srebrenici, ja ću...
Alija Tabaković, suosnivač Udruženja Moja adresa Srebrenica, reagirao je na današnje prozivke predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića, koji je pokušavajući se opravdati zbog podjele 200.000 KM iz budžeta KS organizacijama koje vode kadrovi Naroda i pravde spomenuo i ovo udruženje. 
24.10.2023. u 12:55
get url
text

VEZANI TEKST - Okerić napao Avdu Avdića pa objasnio kako je dijeljen novac NiP-ovcima: Nisam ja nego moj kabinet

Tabaković je za Faktor kazao da "mora reagirati na izjave u lošim djelima uhvaćenog i ničim izazvanim nagrađenim plaketom Srebrenice Elvedina Okerića".

- Posljednjih dana digla se prašina zbog vaših odluka i načina na koji ste krčmili i o tome kome ste davali javna sredstva. Tačno je da sam suosnivač časnog i nestranačkog Udruženja Moja adresa Srebrenica, ali ne kao predsjednik SDA Srebrenica, nego kao zajednički kandidat za načelnika Srebrenice, počev od inicijative Moja adresa Srebrenica pa do Udruženja. Iza moje kandidature tada su stali SDA, SBB, Stranka za BiH, PDA i Demokratska fronta.

Ovo udruženje ima višestruku ulogu i značaj u Srebrenici, što vam mogu potvrditi i sami Srebreničani u Srebrenici, ali i širom dijaspore. Gospodine Okeriću, Udruženje Moja adresa Srebrenica se ne krije od bilo koga. Sjedište udruženja je u Bosanskom kulturnom centru u Srebrenici prekoputa vaše kancelarije NiP-a. Nažalost, vi to od vašeg bijesa niste primijetili prilikom posjeta Srebrenici od koje nezasluženo dobiste i nekakvu plaketu. Vjerovatno je to usluga za ovu raspodjelu novca. Samo je jedan Bošnjak iz srpske većine glasao za dodjelu plakete vama - navodi Tabaković. 

VEZANI TEKST - Okerić o optužbama SBiH i SDA: Udbaške metode, pljuvanje i blaćenje, malo istine i mnogo, mnogo laži

Nadalje, kaže Tabaković reagirajući na Okerićeve prozivke, "za razliku od udruženja vaših funkcionera po Podrinju gdje su fajde imali uglavnom članovi NiP-a, njihovi ukućani i srodnici kroz Udruženje Moja adresa Srebrenica je prošlo hiljade ljudi". 

- Bez obzira na to kome i kako pripadali, odrađeno je nekoliko važnih projekata, deseci odrađenih pripravničkih staževa, uposleni povratnici bez posla, a niko mi nije nikakav rod, organizacije raznih aktivnosti, komemoracija. Posebno "Cvijet istine i nade" koji se održao neki dan u Sarajevu pod pokroviteljstvom gradonačelnice Benjamine Karić, ali vama bi mrsko doći do sarajevske Vijećnice.

Pozivam vas, evo ovako javno, da posjetite kancelariju Udruženja Moja adresa Srebrenica, te usput pokušamo preko raznih policijskih agencija pronaći kancelarije udruženja koje su osnovali vaši NiP-ovi fukncioneri i kome ste novac iz javne hazne davali. Ako ih nađemo, pokušat ću sav novac koji ste podijelili da vratim u budžet Kantona Sarajevo. Vaše mahanje mojom fotografijom na današnoj pressici nije ništa drugo nego li iskazivanje vašeg pokušaja da prikrijete sramotu. I još nešto, gospodine Okeriću, Alija Tabaković je neko čija uloga u ovom svemu je sigurno čista i čestita. Za vas ne znam, ali kako vi volite glumiti "evliju", ostavljam vam na razmišljanje. Okeriću, neka znate da je poseban grijeh krčmiti iz javne hazne. Imao bih još što šta da kažem, ali ostavit ću za drugi put - istakao je Tabaković. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.