open-navfaktor-logo
search
Objava na Twitteru
Sve je isto, samo Palmera nema: Vraća li Schmidt u priču o Izbornom zakonu Angelinu Eichhorst?
Direktorice pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichhorst ovdašnja javnost sjeća se iz perioda kada su ona i tada američki izaslanik zadužen za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmer bili "posrednici" u postizanju dogovora između bh. lidera. 
15.06.2023. u 16:04
get url
text

Izgubila se Eichhorst iz našeg političkog vidokruga nakon debakla koji je ovaj tandem doživio. Palmer je u međuvremenu imenovan za zamjenika šefa Misije u Ambasadi SAD-a u Londonu. 

I ponovo visoki predstavnik Christian Schmidt, po svemu sudeći, na mala vrata uvodi Eichhorst u priču o izmjenama Izbornog zakona BiH, a za koje je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, na što je pristala i "Trojka", rekao da moraju biti završene u roku od šest mjeseci. A rok je počeo teći. 

- Odličan razgovor sa Angelinom Eichhorst, izvršnom direktoricom pri EEAS, o pozitivnom zamahu i progresivnim programima neophodnim za brzu integraciju BiH u EU. Schmidt i Eichhorst su pozvali bh. vlasti da ostvare reformski napredak po pitanju integriteta izbornog procesa - navedeno je na Twitter nalogu Ureda visokog predstavnika. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.