open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Slovenija će BiH donirati 48.000 doza vakcine AstraZeneca
Tokom službene posjete Sloveniji, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević susrela se sa slovenskim ministrom zdravstva Janezom Poklukarom.
10.07.2021. u 18:26
get url
text

Poklukar i Gudeljević razgovarali su o pandemiji izazvanoj koronavirusom kao i svim izazovima kojima su dvije države izložene od početka pandemije.

Tokom susreta ministrica Gudeljević i ministar Poklukar su potpisali sporazum o donaciji vakcine Republike Slovenije građanima Bosne i Hercegovine. Riječ je o 48.000 doza vakcine AstraZeneca.

Ceremonija potpisivanja sporazuma održana je u Ministarstvu zdravstva Republike Slovenije u Ljubljani.

- U srdačnom razgovoru s ministrom Poklukarom ministrica Gudeljević je zahvalila na donaciji i kontinuiranoj podršci i pomoći koju Republika Slovenija pruža Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o uvođenju digitalne potvrde o vakcinaciji i priznavanju testova iz Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Gudeljević je ponovila prijedlog Bosne i Hercegovine da se razmotri mogućnost potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti zdravstva između dvije države. 

- Ministar Poklukar i ministrica Gudeljević su jedinstvenog stava da dosadašnja uspješna suradnja ove dvije države treba biti nastavljena i u oblasti zdravstva - navodi se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.