open-navfaktor-logo
search
Počelo je mirno
Sjednica Skupštine BPK umalo završila fizičkim obračunom, pogledajte kako je to izgledalo
Nakon dvije godine, danas je održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde na kojoj je popunjeno upražnjeno mjesto u rukovodstvu Skupštine koje pripada srpskom narodu. Umjesto svečarskog, sjednica je imala karakter incidentne situacije koja se umalo završila fizičkim obračunom zastupnika. 
23.12.2020. u 18:14
get url
text

VEZANI TEKST - Skandal u Skupštini BPK: Pogledajte video kad Daliborka Milović flašom gađa Editu Velić

Počelo je mirno i nakon dvije godine Daliborka Milović, konačno je imenovana za dopredsjedvajuću Skupštine BPK-Goražde iz reda sprskog naroda. Zatražena je pauza, a kada je završena Milović više nije bila dopredsjedavajuća već predsjedavajuća Skupštine. Sa te pozicije smijenjena je Edita Velić. 

I sve bi se na tome završilo da Nijaz Musić iz SDA nije zatražio poslovničku intervenciju, tražeći da se naredna sjednica ne zakazuje u petak zbog katoličkih blagdana. Usput, čestitao je građanima Božić, a posebno je sretne blagdane zaželio Edinu Fejziću i Mirsadu Žugi, predsjedniku KO SDA Goražde, aludirajući na njihov navodni dogovor oko smjene predsjedavajuće.

Sve je kulminiralo reakcijom Edina Fejzića na upućenu čestitku koji je prišao Musiću, što je na momente izgledalo kao mogućnost izbijanja fizičkog obračuna. Na sreću do toga nije došlo.

Ovo nije prvi put da je burno u Skupštini BPK. Podsjećamo, danas izabrana dopredsjedavajuća Daliborka Milović prošle godine u julu, tokom sjednice gađala je flašom sada već bivšu predsjedavajuću Editu Velić. 

Velić je tada zatražila prekid sjednice i dolazak policije, koja je uzela izjave od aktera sukoba.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.