Intervenirala policija

Skandal u Skupštini BPK: Pogledajte video kad Daliborka Milović flašom gađa Editu Velić

Objavljeno: 31.07.2019. u 16:11 Autor: E. L.

Tokom  današnjeg zasjedanja Skupštine BPK Goražde kod rasprave o tački dnevnog reda za izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara došlo je do sukoba u skupštinskim klupama

Tokom  današnjeg zasjedanja Skupštine BPK Goražde kod rasprave o tački dnevnog reda za izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara došlo je do sukoba u skupštinskim klupama.

Zastupnica Daliborka Milović iz Liberalne stranke povukla je vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Goražde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora.  Nakon toga, nije željela napustiti prostor kod govornice, te je donijela stolicu i sjela. Potom joj se pridružio njen stranački kolega Mirsad Dizdar, koji je dobacivao i prekidao predsjedavajuću Editu Velić. Vidno iznerviran, zastupnik A-SDA Jasmin Haznadar pokušao je odgurati Dizdara od govornice, nakon čega je nastupila gužva. 

U tom haosu, Milović je flašom vode gađala Velić, nakon čega je ona zatražila prekid sjednice i dolazak policije, koja je uzela izjave od aktera današnjeg sukoba. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije