open-navfaktor-logo
search
Akcija "Hotel"
SIPA izvršila pretres u Novom Gradu, uhapšen vijećnik Hasan Hodžić koji se sumnjiči za mito
Na području Kantona Sarajevo SIPA provodi akciju kodnog naziva "Hotel". 
15.06.2020. u 10:49
get url
text

- Akcija se provodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Općinskog suda Sarajevo. Više detalja bit će poznato naknadno- potvrdio je za Faktor Luka Miladinović, portparol SIPA-e. 

Faktoru je nezvanično potvrđeno da su pripadnici SIPA-e izvršili pregled nekih kancelariji u zgradi Općine Novi Grad, te se navodno radi o općinskom vijećniku Hasanu Hodžiću koji se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. Nezvanično nam je rečeno i da je on uhapšen. 

Iz SIPA-e je saopćeno da su pripadnici ove agencije danas na području Kantona Sarajevo realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Hotel“ i uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 380. Krivičnog zakona  Federacije Bosne i Hercegovine primanje dara i drugih oblika koristi. 

-Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po nalogu Općinskog suda u Sarajevu, pretresli stambeni objekat i motorno vozilo koje koristi osumnjičeno lice i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će u zakonskom roku biti  predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - saopćeno je iz SIPA-e. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.