open-navfaktor-logo
search
Naslijedio Bašića
Samir Avdić izabran za zamjenika gradonačelnice Sarajeva
Na 30. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva Samir Avdić (Narod i pravda) izabran je za zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva.  
26.07.2023. u 11:22
get url
text

Prije toga, Gradsko vijeće je prihvatilo ostavku zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva Harisa Bašića, a radi preuzimanja nove dužnosti ambasadora Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope.

Avdić je rođen 21. marta 1967. godine u Sarajevu. Osnovno, srednje i akademsko obrazovanje stekao je u Sarajevu.

Diplomirao i magistrirao na smjeru Menadžment u sportu, na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Iza sebe ima uspješnu sportsku karijeru, te je prošao sve etape razvoja u Košarkaškom klubu Bosna, gdje je stekao igračku afirmaciju, a nakon toga nastupao je za evropske klubove: Unicaja Malaga - Španija, PTT Ankara, Tofaš Bursa i Tuborg Izmir - Turska.

Radno iskustvo stekao je na menadžerskim pozicijama u sportu, a njegov širi socijalni angažman vidljiv je kroz humanitarni rad u organizaciji "Dobro.ba", čiji je jedan od osnivača.

Obavljao je funkciju sportskog direktora košarkaške reprezentacije BiH. U sazivu Vlade Kantona Sarajevo, u periodu od januara 2021. do marta 2023. godine, obavljao je funkciju ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Dodijeljeno mu je zvanje zaslužnog sportiste BiH. Aktivno govori tri jezika: engleski, španski i turski. Oženjen je, otac dva djeteta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.