open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u NSRS
Salkić poručio Dodiku: BiH i Bošnjaci u njoj će opstati bez obzira na vaše želje i ambicije
Za nas je moranje da trpimo entitet RS, iako je njegovo, gotovo kompletno, vojno i političko rukovodstvo presuđeno za UZP, teške zločine i genocid nad Bošnjacima, sve zbog Dodiku mrskih stranaca koji su u Dejtonu nagradili bosanske Srbe entitetom, uprkos počinjenom genocidu, poručio je danas zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić.
24.12.2023. u 20:46
get url
text

- Dodiku bi neko trebao objasniti da su njegovi idoli i heroji presuđeni pred dva međunarodna suda da su počinili genocid, a da je njegova matica Srbija, kako je voli zvati, presuđena da nije spriječila genocid i kaznila počinioce genocida. Dodik bi trebao znati da je bilo pravde i pravičnog pristupa u Dejtonu on danas ne bi imao čega biti predsjednik.
Kontinuitet vašeg pristupa kroz historiju da upornim ponavljanjem laži nametnete ostatku svijeta laž kao istinu ovog puta je osuđeno na neuspjeh jer postoje presude koje neće izbrisati niti zasjeniti vaše neistine - napisao je Salkić u svojoj objavi na Facebooku.

Ova Salkićeva objava dolazi nakon intervjua predsjednika RS-a Milorada Dodika za portal banjaluka.net u kojem je, između ostalog, rekao da bi čim se pruži prilika Republika Srpska trebala da izađe iz BiH.

- Nećemo rat, nećemo sukobe, ne treba da padne nijedan ljudski život za političke ideje, ali racionalno, realno, životno ne možete da živite u BiH - rekao je Dodik.

Vaša separatistička politika godinama širi nesigurnost, prijeti miru i stabilnosti, naglasio je Salkić i dodao da se to "najbolje osjeća kroz odlazak ljudi iz ovog entiteta".

- Katarza i suočavanje sa sudski dokazanim i presuđenim činjenica jedini je normalan put ka budućnosti i izgradnji društva u kojem će se svi građani osjećati sigurno i ravnopravno.
Naravno to nije vaš cilj, jer ste na tragu neostvarenih ratnih ciljeva vaših heroja, a sudski dokazanih zločinaca o etnički čistom srpskom pravoslavnom prostoru. Zbog toga provodite sistemsku diskriminaciju Bošnjaka negirajući naš identitet, jezik i kulturu želeći stvoriti ambijent i okruženje u kojem Bošnjaci neće moći opstati u budućnosti - naveo je Salkić.

Trebate biti uvjereni, zaključuje Salkić, da će Bosna i Hercegovina i Bošnjaci u njoj opstati bez obzira na vaše želje i ambicije utemeljene na odlukama od 9. januara 1992. godine čiji su kreatori danas haški osuđenici za UZP, teške ratne zločine i genocid nad Bošnjacima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.