open-navfaktor-logo
search
RMU Banovići
Salihović nakon smjene: Radi se o političkoj trgovini, tražit ćemo pravnu zaštitu zbog nezakonitog postupanja Vlade
Elvir Salihović, koji je danas smijenjen s dužnosti generalnog direktora Rudnika mrkog uglja Banovići, istakao je da će razriješeni članovi uprave ovog rudnika i on zatražiti ćemo pravnu zaštitu i dokazati da se radi o nezakonitom postupanju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
23.06.2023. u 14:57
get url
text

VEZANI TEKST - Smijenjena kompletna uprava RMU Banovići

- Ovdje se radi o političkoj trgovini koju je i sam premijer FBiH (Nermin Nikšić) potvrdio u svojim javnim istupima, gdje se za ruke zastupnika u Parlamentu dodjeljuju kompanije na upravljanje određenim političkim krugovima.

Ovo je nezakonito razrješenje koje se temelji na navodnom gubitku povjerenja dioničara. Postavlja se pitanje na koji način je utvrđen gubitak povjerenja s obzirom na to da je Nadzorni odbor usvojio sve izvještaje o poslovanju Društva, da su dioničari usvojili trogodišnji plan poslovanja, a koji je temeljen na prethodnoj godini, da je uprava Društva uspješno provodila politike Vlade FBiH i dokazala spremnost da to nastavi činiti. Članovi uprave i ja zatražit ćemo pravnu zaštitu i dokazati da se radi o nezakonitom postupanju Vlade FBiH - rekao nam je Salihović.

Dodao je da se, što se tiče novoimenovanih vršioca dužnosti uprave RMU Banovići, iskreno nada da će ovu kompaniju voditi na častan način, gdje će prioritet biti uspješno poslovanje kompanije i interesi radnika, a ne na osnovu političkih gledišta i ličnih ambicija.

- Naglasio bih da se ne smije dozvoliti da bude ugrožena egzistencija općine i egzistencija 2.700 radnika i njihovih porodica - kazao je Salihović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.