open-navfaktor-logo
search
Federalni zastupnik
Šabanović objavio praznu salu Zastupničkog doma pa poručio: Problem je u "većini" i raspodjeli plijena
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Haris Šabanović podijelio je na Facebooku fotografiju prazne sale u kojoj se danas trebala održati važna sjednica ovog doma. 
21.06.2023. u 08:47
get url
text

- Najavljena sjednica, prva nakon nametanja Vlade FBiH, neće biti održana. Na dnevnom redu su između ostalog trebali biti važni energetski zakoni, a namjeravali smo predložiti da se razgovara i o iznimno aktuelnim temama posljedica poplava i sigurnosti u saobraćaju.

CIK je demantovao predsjedavajuću Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o razlozima (izgovorima) odgađanja sjednice. Valjda je 95-96 zastupnika dovoljno da se sjednica održi. Problem je očigledno u "većini", problemi oko raspodjele plijena, oko čega ne mogu da se dogovore. Najavljene borbe za građane ni u tragovima, najavljenih prečasnih i prehrabrih kadrova kao ni sjednica Parlamenta ni na mapi - napisao je Šabanović.

Podsjetimo, na dnevnom redu sjednice uvršten je i izbor sudije Ustavnog suda BiH, a prvorangirani kandidat je kadar HDZ-a BiH Marin Vukoja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.