open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Reisu-l-ulema Kavazović u haremu Careve džamije održao svečani bajramski prijem
Tokom dana ranije je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održana centralna svečanost, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao Kavazović
04.06.2019. u 20:07
get url
text

Svečani bajramski prijem čiji je domaćin bio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kvazović, održan je u haremu Careve džamije u Sarajevu.

Prijemu su prisustvovali predstavnici nekoliko nivoa vlasti, međunarodnih organizacija i diplomatskog kora, ali i brojni predstavnici javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine

Prijem je organiziran povodom Ramazanskog bajrama, koji traje tri dana, a danas je prvi dan.

Tokom dana ranije je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održana centralna svečanost, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao Kavazović.

{$galerijaFotografija}

Nakon toga je u jutarnjim satima održano čestitanje kod reisu-l-uleme, gdje su gosti uz ugodan razgovor posluženi kafom, sokom i baklavom.

Prijemu su prisustvovali i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka i mnogi drugi.

Bajramski prijem kod Reisa
1 od 25
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.