open-navfaktor-logo
search
Grupa aktivista
Protesti u Tešnju zbog katastrofalnih uvjeta u Azilu za pse: Traže kažnjavanje odgovornih
"Bojte se Boga, Danas su psi, a sutra..., Stop mučenju životinja, Tražimo kažnjavanje neodgovornih osoba", poruke su sa današnjih protesta u Tešnju, a kojima se želi skrenuti pažnja na događanja u Azilu za pse u Tešnju.
25.08.2023. u 13:15
get url
text
Protesti Tešanj
Protesti Tešanj

Katastrofalno stanje u kojem su bili psi otkrilo je nekolio članova porodice Lugonjić.

Očevici su u azilu vidjeli više mrtvi pasa, gladne pse koji jedu mrtve pse, gomile izmeta, životinje bez hrane i vode. Današnji učesnici protesta traže da osobe koje su uzimale novac od općine za azil, a koje su trebale da se brinu o životinja, a to nisu činili, odgovaraju.

VEZANI TEKST - Lugonjić o hororu u azilu u Tešnju: Vidjeli smo mrtve pse u boksovima, jedan izgladnjeli je jeo leš drugog

- U toku su protesti. Za sada je samo nas 15, istih onih ljudi koji od 17. augusta kada smo otkrili horor u azilu protestiramo. Nisu izbori pa stanovnici Tešnja ne smatraju za shodnim da izađu na proteste i daju svoj glas protiv zlostavljanja životinja.

Ali mi nećemo odustati! Cilj naših protesta je da alarmiramo građane o pravom stanju u Azilu za pse, uvjetima u kojima psi borave. O tome da neko prima plaću, a ništa ne radi.

Sama Općina je saopćila da velika sredstva idu u Azil za pse, a vjerujem da jadne životinje nemaju koristi od toga - kazala je za Faktor Fatima Lugonjić, aktivistica za za prava životinja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.