open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje
Prijave za stipendije za studiranje na najuglednijim turskim univerzitetima otvorene do 20. februara
U toku su prijave za program stipendiranja Turkiye Burslari (Turkiye Scholarships), koji uspješnim studentima nudi priliku da studiraju na najuglednijim turskim univerzitetima uz jednu od najsveobuhvatnijih stipendija na svijetu.
07.02.2024. u 14:54
get url
text

Program već duži niz godina uspješno provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB).

Turkiye Scholarships, zvanični turski međunarodni program stipendiranja studenata, otvoren je za sve studente iz svih balkanskih zemalja koji žele da studiraju na dodiplomskim, master i doktorskim studijima u Turkiye.

Prijave za stipendije otvorene su do 20. februara 2024. godine i to u online formi na www.turkiyeburslari.gov.tr. Prijave su potpuno besplatne putem ove stranice na kojoj zainteresirani mogu pronaći više informacija o načinu prijavljivanja i odabiru univerziteta i studijskih programa.

Program Turkiye Burslari je najsveobuhvatniji program stipendiranja. Godišnje ima više od 150.000 prijava iz više od 170 država.

Pored mjesečne novčane stipendije, program nudi i mogućnost smještaja, zdravstvenog osiguranja, plaćene školarine, putnih troškova, besplatan pristup stručnim i programima iz kulture te druge pogodnosti.

Uporedo sa sticanjem međunarodno priznatih diploma na turskim univerzitetima, stipendisti imaju pravo da učestvuju i u mnogim nacionalnim i međunarodnim programima razmjene i vannastavnog obrazovanja tokom svog školovanja u Turskoj.

Ovaj program stipendiranja nudi studentima mogućnost lagodnog studiranja na prestižnim turskim univerzitetima kao što su Bilkent univerzitet, Koc univerzitet, Bogazici, METU-METU, Univerzitet u Ankari, Univerzitet u Istanbulu, Istanbul Technical University i Hacettepe, a na kojima mogu birati širok spektar odsjeka od medicine do ekonomije, turizma do arhitekture, inženjeringa i grafičkog dizajna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.