open-navfaktor-logo
search
Ministrica u posjeti
Porodica kojoj je izgorio stan u Aerodromskom Naselju odbila privremeni smještaj, smješteni su kod komšija
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković sa sekretarkom Amirom Gackić posjetila je danas Edisa Foču, kojem je prije nekoliko dana u Aerodromskom Naselju stan potpuno izgorio, nakon što je požar zahvatio potkrovlje zgrade na adresi Andreja Andrejevića 27 u ovom sarajevskom naselju.  
17.07.2023. u 15:17
get url
text

Tokom razgovora sa Fočom, ali i njegovim komšijama iz ulaza, čiji su stanovi također pretrpjeli oštećenja prilikom požara, ministrica je u svoje i ime Vlade izrazila žaljenje povodom ovoga događaja. 

FOTO: Press KS

Ovom prilikom ministrica Pavić Pečenković je istakla da će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS u skladu sa svojim mogućnostima pomoći navedenoj porodici, te istakla da ni pomoć Vlade Kantona Sarajevo neće izostati.  

Ministrica je izrazila spremnost da osigura privremeni alternativni smještaj za stanare čiji su stanovi nastradali u požaru, ali oni su odbili iz razloga što su smješteni kod svojih komšija, saopćila je Služba za protokol i press KS.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.