open-navfaktor-logo
search
Sjednica Skupštine KS o sigurnosti
Trpi li komesar MUP-a KS pritiske zbog Sky aplikacije: Nikog se ne bojim, osim Gospodara
AUTOR: Autor: A.G.-Z.
04.04.2024. u 13:59
get url
text
Fatmir Hajdarević
Fatmir Hajdarević
FOTO: Screenshot/Youtube
U nastavku hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo o sigurnosnoj situaciji, na zastupnička pitanja odgovarao je i policijski komesar MUP-a KS Fatmir Hajdarević.  
Zastupnike je, između ostalog, zanimalo da li je istina da Hajdarević trpi pritiske iz političkih i pravosudnih krugova zbog Sky aplikacije koja je dospjela u Upravu policije, a zbog informacija koje "ne gode određenim ljudima na visokim pozicijama u društvu, državi, politici i pravosuđu".
- Lično ne osjećam nikakve pritiske. Oni koji me poznaju znaju da nemam straha, sem straha od Gospodara. Ako neko misli da me može prepasti, ne može. Samo će proizvesti sljedeću reakciju: ako idemo jednom brzinom, ona će biti uduplana. Nema pritiska koji nećemo izdržati. Pritisak neće djelovati na meni, ja djelujem suprotno. Ne povlačim se. Nisam tako obučen - kazao je Hajdarević.
Upitan je i smatra li da je ugrožena sigurnost Bosne i Hercegovine prateći zaključke Narodne skupštine Republijke Srpske. Policijski komesar kazao je kako smatra da nije. 
- Smatram da sigurnost BiH kao suverene i nezavisne cjelovite države sa trenutnim uređenjem nije ugrožena, ali u suprotnom slučaju, jasne su obaveze pripadnka Uprave policije. Ne bih dalje to komentarisao - poručio je, između ostalog, Hajdarević. 
Sjednica još traje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.