open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Po nalogu inspekcije: Počelo rušenje napuštene kuće
Jutros je dežurni inspektor Općine Centar Sarajevo obaviješten da je u ulici Kartal došlo do obrušavanja napuštenog stambenog objekta starije gradnje, koji je zbog dotrajalosti fizički kolabirao na ulicu
20.07.2019. u 19:31
get url
text

Radnici građevinske firme "Bosman“, a po nalogu inspektorata Općine Centar, danas su u ulici Kartal donji između brojeva 42 i 44 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje napuštenog objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za ljude i okolna materijalna dobra.

Jutros je dežurni inspektor Općine Centar Sarajevo obaviješten da je u ulici Kartal došlo do obrušavanja napuštenog stambenog objekta starije gradnje, koji je zbog dotrajalosti fizički kolabirao na ulicu, navodi se u saopćenju iz Općine Centar.

{$galerijaFotografija}

Na lice mjesta su izašli glavna inspektorica i dežurni inspektor Općine Centar, uposlenici Civilne zaštite Općine Centar, kao i izvođač radova kako bi poduzeli sve neophodne aktivnosti na rješavanju ovog problema i uklanjanju objekta koji predstavlja opasnost za ljude i materijalna dobra.

Zbog urušavanja objekta na saobraćajnicu, privremeno je obustavljen saobraćaj o čemu je lokalno stanovništvo usmeno obaviješteno.

- Prioritet je da otklonimo opasnost i omogućimo normalan promet pješacima i motornim vozilima. Pristupilo se hitno otklanjanju opasnosti. U toku je izvođenje radova na uklanjanju objekta uz nadzor inspektorata Općine Centar. Planirano je da angažovana firma tokom dana ukloni kompletan objekt čime će biti otklonjena opasnost za ljude i materijalna dobra, a u ponedjeljak će parcela biti ograđena - kazala je glavna inspektorica Općine Centar Vildana Taso-Kapetanović.

centar-kartal-donji1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.