open-navfaktor-logo
search
Utvrđeni iznosi
"Pauk" vrlo brzo stiže u Tuzlu: Kolike će biti kazne za njegove "usluge"?
Specijalizirano vozilo "pauk" za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila uskoro bi trebalo stići u Tuzlu, potvrđeno je iz gradskog preduzeća Saobraćaj i komunikacije (SiK).
04.07.2023. u 12:57
get url
text

- Vozilo je sastavljeno i najavljena nam je isporuka do kraja jula. Sve ovisi o procedurama na carini, ali očekujemo da će u kratkom roku biti kod nas. Nakon toga slijedi postupak registracije, a onda i kraći period obuke radnika. Cijena je 250 hiljada KM plus PDV. Po mojoj procjeni "pauk" bi trebao biti u upotrebi najkasnije do 1. septembra - kaže Nedžad Malikić, direktor SiK-a Tuzla.

Kada je su u pitanju prioriteti u radu, Malikić kaže da su to raskrsnice, protivpožarni putevi, invalidska mjesta i saobraćajnice koje koriste vozila Službe hitne pomoći.

- Kaznu će izdavati MUP Tuzlanskog kantona i ona će iznositi 40 KM za nepropisno parkiranje. Mi smo dobili ovlaštenje od MUP-a za izmještanje vozila koja su nepropisno parkirana, a naknada za izmiještanje vozila iznost će 150 KM - pojašnjava Malikić.

Naknada za vozilo koje izmjesti "pauk" bit će fiksnih 150 KM, dok se za nepropisno parkiranje u roku od osam dana može platiti 50 posto iznosa, kao i kod ostalih prekršaja. Vozila koja izmjesti "pauk" bit će smještena na parking u ulici 2. krajiške brigade u tuzlanskom naselju Kojšino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.