open-navfaktor-logo
search
Raketiranje civila
Palestinska zajednica u BiH: Dignite glas protiv genocida koji Izrael provodi nad nevinim građanima u pojasu Gaze
Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini poziva vlasti države i građane da podignu glas protiv brutalnog nasilja, etničkog čišćenja i genocida koji Izrael provodi nad nevinim građanima Palestine u pojasu Gaze. 
13.10.2023. u 10:32
get url
text

- Cionističke vlasti Izraela su objavile rat, ali oni već decenijama ruše svaki mirovni napor i provode nezapamćene kampanje nasilja protiv Palestinaca. Odbrana vlastitih života i života naše djece i starih se proglašava terorizmom, dok se brutalni državni terorizam Izraela označava kao odbrana.

Izjave izraelskih zvaničnika kojima Palestince nazivaju neljudima samo su potvrda njihove genocidne namjere i odlučnosti da u potpunosti unište jedan narod i hiljadugodišnju državu Palestinu - saopćili su iz Palestinske zajednice u BiH i dodali: 

- Dok ovo govorimo izraelske rakete ruše ono što je preostalo u Gazi, a hiljade nevinih stradaju u stravičnom raketiranju civilnih ciljeva. Svaki napor Palestinaca da se odbrane od stalne represije, rušenja sporazuma, otimanja zemlje i ubijanja nevinih koje konstantno traje, Izrael uzima kao alibi da pojača agresiju i okupaciju. 

Ističu da je medijski rat u kojem se izvrću činjenice i opravdavaju genocid i etničko čišćenje dio sveukupnog plana uništenja Palestine i sprečavanja provođenja potpisanih mirovnih sporazuma te uspostavljanja mira i dvije države. 

- Podržavamo sve političke napore da se uspostavi trajan mir i održivo rješenje i mi ne tražimo ničije uništenje i nestanak, dok izraelska strana to ne samo traži nego i taj plan provodi. Mi se borimo za mir i Palestinu. Zahvalni smo građanima i predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine koji su pružili podršku našem narodu.

Pozivamo i druge da se pridruže u naporima da se istina o događajima u Palestini čuje te da se zaustavi brutalna agresija na pojas Gaze. Palestinci već decenijama znaju šta im je činiti, braniti svoju zemlju i svoje živote, ali svijet mora znati na kojoj je strani, na strani potlačenog ili na strani nasilnika - saopćili su iz Udruženja Palestinska zajednica u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.